Ihan kuin olisin saanut supervoimia!

HelsinkiKYMP:in Liisa Lahti-Nuuttila testaa sähköpyörää kahden viikon ajan. Liisan työmatka on noin 10 km ja lisäksi hän käyttää pyörää sopivan etäisyyden työasiamatkoilla. Tavallisesti Liisa kulkee työmatkat omalla autolla.

Olen aloittanut työmatkapyöräilyllä, nyt pari päivää takana. Ihan kuin olisin saanut supervoimia, matka taittuu niin joutuisasti. Ei ole tullut sellaista mäkeä vastaan, mistä tämä supernainen ei selviäisi. Entisellä pyörällä hyydyin kyllä varsinkin Pirkkolan mäissä. Matkaa minulle tulee noin 10km suuntaansa ja akusta näyttää joka matkan jälkeen kuluneen yksi palkki pois.

Pyöräily alkaa! Kuva: Liisa Lahti-Nuuttila

Sopivan reitin etsiminen on ollut vähän haastavaa. Minun täytyy päästä keskuspuiston puolelle täältä Vallilasta ja Pasilan seutu on aika myllerryksessä. Ilmalan jälkeen pyöräily kulkee mukavaa metsäistä maisemareittiä aina kotiin saakka Maununnevalle. Ensimmäisellä matkalla ajoin ilmeisesti useamman kerran johonkin töyssyyn, jonka seurauksena ketjut alkoivat oudosti rahisemaan. Pysähdyin ja totesin, että ketjunsuoja oli irronnut. Laitoin sen koriin ja kiinnitin uudelleen vasta kotona.

Työasiointimatkoilla en ole vielä pyörää testannut. Kohteen tulee olla sopivalla etäisyydellä.

 

“Tässä ruuhkassa yleensä minäkin.” Kuva: Liisa Lahti-Nuuttila

HelsinkiKYMP:in sähköpyöräkokeilut toteuttaa Valpastin Oy. Seuraa somessa tunnisteella #uusityömatka!