Ajatusten tuuletusta sähköpyörälenkeillä

Anne Maré Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä kulkee työmatkat sähköpyörällä auton sijaan kahden viikon ajan.

Sain sähköpyörän kokeiluun torstaina Kanta-Hämeen keskussairaalalla. Nyt ensi päivien kokemuksia:

Elämäni ensimmäinen sähköpyörä ajelu kotiin (7-8 km) sujui oikein lennokkaasti ja huomasin, että aikaa kului saman verran kuin bussilla jossei hieman vähemmänkin! Ensi puraisu oli siis oikein positiivinen! 

Anne Maré koeajamassa sähköpyörää. Kuva: Valpastin Oy.

Seuraavana aamulla lähdin innolla matkan mutta valitettavasti pian lähdön jälkeen huomasin että nyt on kyllä jokin pielessä koska pyörä oli tosi raskas. Sitten huomasin paneelissa varoitusmerkin/koodin joten käännyin kotiin ja vaihdoin autoon…

Viikonloppuna tutkin asiaa ja opin että ko. koodin tullessa täytyy sammuttaa laite ja avata uudelleen. Tämä auttoikin ja pääsin taas matkaan. Viikonloppuna viiletin pyörällä pään nollauslenkkejä ja se oli ihanaa! Aurinko paistoi ja ajatus tuulettui kunnolla vallalla olevista korona-ahdistusajatuksista pitkäksi aikaa. Pari kertaa päälle laittaessa tuo virhekoodi tuli esiin mutta se ei haitannut enää ajoa. 

Sähköpyörä kevätsäässä. Kuva: Anne Maré

Tänään maanantaina pääsin vihdoin testaamaan Rapamäen kipuamista eli pääsin aamulla matkaan. Untuvatoppatakki päällä uhmasin pakkasta, lämmin ei siis ehtinyt tulla, mutta muutoin kokemus oli hyvä ja raikas. Myös kotiin tullessa fiilis oli hyvä kun pääsi polkemaan pyörällä ilman, että työpäivän jälkeen olisi ollut liian raskasta missään vaiheessa. Ylämäet kuljin “high” toiminnolla, muutoin “eco” tai “normal” avustuksella. 

Sähköpyörällä ei niin helposti tule hiki edes talvitamineissa. Kuva: Anne Maré.

Ensi kokemukset ovat siis olleet todella positiivisia, pienestä teknisestä ongelmasta huolimatta pyörä on päässyt heti käyttöön ja nyt vain toivonkin etten tule kipeäksi tms kokeilujakson aikana. 

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin sähköpyöräkokeilut toteuttaa Valpastin Oy. Seuraa somessa tunnisteella #uusityömatka!