Autoiluun verrattuna sähköpyörä on hyvää kuntoilua

Harald Arlander testasi sähköpyörää arjessaan. Kokeilu vakuutti siitä, että oma sähköpyörä kannattaa hankkia.

Tänään vein pienimmän lapsemme isovanhemman luokse pyörällä hyödyntäen turvaistuinta. Lapsi ei ole tottunut olemaan turvaistuimessa tarakalla, joten hän jännitti matkalla, mutta perillä sanoi, että oli hauskaa. 🙂 Kyllä, olihan se hauskaa vaikka aikamoinen viima olikin. 

Hymyssä suin, viimasta huolimatta! Kuva: Harald Arlander.

Vaikka pyöräkokeiluni ei mennytkään niinkuin suunnittelin, ehdin saada kokemusta sähköpyörästä ja Tunturi Zonar tuntui hyvin luontevalta ajettavalta. Erityisesti pyörän vakaus/tasapainotus ajettaessa vakuutti. Eli ettei heilu sivuille polkiessa juurikaan. Sähköavusteinen pyörä menee hankintaan, sen olen päättänyt. Pitää vain löytää sopiva malli. 

Kiitos paljon, että pääsin kokeiluun mukaan. Vaikka sähköavusteisella pyörällä ei tulisi kuntoilua niin paljon kuin ilman sähköavustusta, on pyöräilyllä merkittävä vaikutus hapenottooni ajopäivänä (astma vaikeuttaa) ja lisäksi virkeyteen sekä lihasjumeihin, jota toimistotyöstä tulee. Ja kyllähän siinä pientä kuntoilua tulee, vaikka käyttäisi sähköä polkiessa – verrattuna autoon. 🙂

Sähköpyöräkokeilut ovat osa Dumppaa diabetes! -kokeiluja, jotka tähtäävät tyypin 2 diabetekseen ehkäisyyn pysyvien elintapamuutosten kautta. Valpastin Oy:n järjestämät sähköpyöräkokeilut rahoittaa valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -hanke ja hankkeen tilaajana on Motiva Oy.  Seuraa kokeiluja somessa tunnisteella #uusityömatka.