Autolla ajelu on vähentynyt huomattavasti!

Kanta-Hämeen keskussairaalan työntekijä Anu Ovaska kulkee yleensä 11 kilometrin työmatkansa autolla, mutta on kiinnostunut kulkemaan ainakin osan vuodesta pyörällä. 

Hyvin sujuu pyöräilyt! Olen ajellut sähköpyörällä työmatkat nyt viikon verran ja usein iltaisinkin on tullut lähdettyä sillä jossain pyörähtämään. Autolla ajelu on sen sijaan vähentynyt huomattavasti! Työmatkaan kuluu sähköpyörällä vain muutama minuutti enemmän kuin autolla, ja pyöräily on paljon hauskempaa. Erityisesti kepeästi etenevät ylämäet (joissa tavallisella pyörällä joutuu hikoilemaan) ilahduttavat työmatkalla. Lisäpisteitä tulee liikunnasta ja ulkoilmasta. Nyt puolessa välissä kokeilua mietityttää, miten tästä malttaa tulevan viikon jälkeen luopua…  Kävely on kivaa, mutta pyörällä pääsee lujempaa:)

Pieni miinus ollut asfaltilla ropisevat nastarenkaat, varsinkin alkupäivinä, kun tiet olivat jo sulat mutta hiekoitushiekkaa paljon kaikkialla. Vaihteet ovat muutaman kerran jääneet naksuttamaan häiritsevästi, mutta varsinaista ongelmaa tästäkään ei ole tullut. Lisäksi parina päivänä sähkötoiminto piti jostain syystä kovaa ääntä lujempaa poljettaessa, ihmettelin mistä kyse mutta meni sitten ohi itsekseen.

Näistä pikkujutuista huolimatta kokeilu on ollut ehdottomasti plussan puolella ja paljon!

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin sähköpyöräkokeilut toteuttaa Valpastin Oy. Seuraa somessa tunnisteella #uusityömatka!