“Kuolettavat” nousutkin sujuvat mukavalla sykealueella

Terhi Lehtonen KHSHP:stä on pitkään pohtinut sähköpyörän hankintaa, jotta voisi tehdä 10 km työmatkansa auton sijaan pyöräillen. Tarvetta ja halua omaan hyvinvointiin panostamiseen on ja nyt sähköpyöräkokeilu tarjosi sen tarvittavan yllytyksen tarttua pyörää sarvista.

Terhi Lehtonen ja kokeilupyörä. Kuva: Valpastin Oy.

Kolme päivää sähköpyöräkokeilua on nyt takana, ja kylläpä on kiva peli. Saatuani pyörän keskiviikkona oli aivan mahdoton rankkasade töistä kotiin lähtiessä, mutta niin vaan GPS:llä mitattu 10 km matka sujui 30 minuutissa loistavasti. Matkalla on puoliväliin saakka alamäkeä ja loppu ylämäkeä ja niin ne normaalisti “kuolettavat”  nousutkin sujuivat vaihteita sujuvasti vaihdellen helposti.

Seuraavana päivänä oli töihin meno seitsemäksi ja aamulla lähtö vähän viivästyi, mutta niin vaan polkaisin töihin kokeilupyörällä. Hieman hikoilutti jälkeenpäin, mutta se johtui varmaankin siitä, että kilpailullisen luonteeni ansiosta päädyin erään sähköpyörällä minut ohittaneen miehen peesiin ja ohitukseen ja sittenhän piti polkea oikein lujaa, ettei mies päässyt enää ohi…

Kotimatkalla valitsin hieman pitemmän reitin, joka on tasaisempaa ajoa ja tuo matka meni todella miellyttävästi sykealue mittarin mukaan koko matkan vihreällä ja ilman suurempaa kilpailua muiden kuin itsensä kanssa.

Sähköpyöräkokeilut ovat osa Dumppaa diabetes! -kokeiluja, jotka tähtäävät tyypin 2 diabetekseen ehkäisyyn pysyvien elintapamuutosten kautta. Valpastin Oy:n järjestämät sähköpyöräkokeilut rahoittaa valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -hanke ja hankkeen tilaajana on Motiva Oy. 

Seuraa kokeiluja somessa tunnisteella #uusityömatka.