Nyt perheen teinikin haluaa sähköpyörän

KHSHP:n Johanna Kainulainen kulkee yleensä 9 km työmatkansa autolla, mutta halusi testata sähköpyörää liikunnan lisäämiseksi. Kokeilun päätyttyä Johanna pohtii bussin ja pyöräilyn yhdistämistä työmatkoilla.

Aloitusviikolla olin lomalla, mutta toki pyöräilin kotiin tuon 9 km matkan. Erittäin kevyesti pyörä kulkee. Minulla on rasituksessa ilmenevä hankala hengenahdistusoire, mutta mukavasti jaksoin.

Johanna Kainulainen testaamassa kokeilupyöräänsä. Kuva: Valpastin Oy

Toinen viikko oli kovin sateinen. Kolmesti pyöräilin kotiin. Olen niin aamu-uninen, että miehen kyydissä tulin töihin, en kertakaikkiaan jaksa nousta yhtään aiemmin!!

Pari omaa retkeä tuli tehtyä, sieniäkin löytyi. Kuva: Johanna Kainulainen
Kuva: Johanna Kainulainen

Kaikenkaikkiaan pyöräily oli kevyttä ja vaivatonta, pyörä toimi hyvin. Pieni pyöräilykärpänen iski. Ehkä työmatkat voisi toteuttaa siten että aamulla tulisin linja-autolla pyörä mukana töihin ja iltapäivällä sitten pyöräilisin kotiin.

13 vuotias poikani kokeili myös pyörää ja innostui kovasti. Toivoo että meille hankitaan sähköpyörä.

Sähköpyöräkokeilut ovat osa Dumppaa diabetes! -kokeiluja, jotka tähtäävät tyypin 2 diabetekseen ehkäisyyn pysyvien elintapamuutosten kautta. Valpastin Oy:n järjestämät sähköpyöräkokeilut rahoittaa valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -hanke ja hankkeen tilaajana on Motiva Oy. 

Seuraa kokeiluja somessa tunnisteella #uusityömatka.