Päiväunia ja ruokaostoksia tavarapyörän kyydissä

Ensimmäisillä kokeilijoilla on nyt kaksi viikkoa takana. Tavarapyörää kokeilevan Mikon perheessä pyörää on käytetty enimmäkseen kaupassa käyntiin, harrastuksiin ja kyläilyyn. Koska lapset viihtyvät kyydissä, myös huviajelua on tehty.

Lasten kyyditsemiseen Mikko kertoo tavarapyörän sopivan hyvin. ”Kyyti on tasaisempi esimerkiksi kuopissa, kuin tavallisessa pyörän lastenistuimessa. Lapset näkevät paremmin kuin aikuisen selän takaa. Pyörän painopiste on alhaalla, joten pyörän käsittelyä on lastenistuinta helpompaa”

Lapset viihtyvät pyörän kyydissä hyvin ja vaikka alkuun pyörä tuntui yksivuotiaalle vähän hankalalta, on pyörän ”ammeessa” nukuttu jo monet unet.

 Hymyileviä katseita ja uteliaisuutta

Mukava lisäpiirre tavarapyörällä ajossa on ihmisten positiivinen uteliaisuus ”Liikenteessä saamme paljon hymyileviä katseita ja autoilijat huomioivat hyvin – myös suojatiellä antaen tilaa. Kehuja, positiivisuutta sekä kiinnostuneita kyselyitä. Ihmiset tulevat juttelemaan ja kyselymään pyörästä.

Moni tulee juttelemaan ja kyselemään pyörästä. Pienet lapset ihastelevat pyörää ja varmasti haluaisivat myös kyytiin.”

Totuttelun jälkeen ajo on helppoa ja luonnollista

Tavarapyörän käsittely vaatii hieman totuttelua ja ahtailla ja kapeilla pyöräteillä pyörän koko vaatii ennakointia ja tarkkaavaisuutta ajolinjojen suhteen. Kuopat, rotvallit sekä maanmuodot vaikuttavat paljon. Koska pyörä on matala, polkimet ottavat välillä maahan. Muutaman päivän päästä pyörän käsittely helpottuu ja alkaa tuntua luonnolliselta.

Ahtaisiin paikkoihin ja kulmiin yrittäessä pyörää joutuu vekslailemaan ja pyörä tuntuu isolta myös kaupan muutenkin ahtaassa pyöräparkissa.

 Kauppareissuja ja kyläilyä

 Mikon perhe on käyttänyt tavarapyörää auton sijaan.

”Pyörän kyytiin mahtuvat sekä lapset, että monen päivän ruokaostokset. Olemme päässeet pyöräilemään kauppamatkoja että kyläilyreissuja. Tavarapyörä mahdollistaa meidän perheelle pyöräilyn matkoilla, joita muuten tekisimme autolla.”

 Kokeilujakson aikana kehittyy myös omia näppäriä käytäntöjä.

”Kun polkupyörän lukitsee tolppaan, on lukkovaijeriin hyvä pujottaakypärät kauppareissun ajaksi, niin ei tarvitse pelätä niitä varastettavan korista.”

Mikko vaikuttaa olevan tyytyväinen kokeilujakson antiin:

”Pyöräilystä on nyt tullut osa arkipäiviämme ja pyrimme jatkossakin toteuttamaan kaupassa käynnit yms. asioinnit pyörillä korvaten auton käytön. Kokeilujaksosta on saanut hyvän kipinän pyöräilyyn.”koivukuja_mikko_