Sähköpyörä soveltuu myös työasiamatkoille

Espoon Asunnot Oy:n Outi Auvinen kulkee 5 km työmatkat välillä autolla ja välillä pyörällä. Sähköpyöräkokeilun aikana hän halusi testata pyörän käyttöä myös työasiointimatkoilla.

Olen syksyn aikana pyrkinyt kulkemaan työmatkat pyörällä keskimäärin kahdesti viikossa. Toimistotyöläisenä minua kiinnosti, voisiko sähköpyörällä kulkea myös kesken työpäivän pidettäviin palavereihin. Kokeiluajalle osui palaveri Espoon keskuksessa, jonne on noin 10 km matka sekä kotoani että työpaikalta. Aikaa matkaan meni molemmilla kerroilla noin puoli tuntia kiirehtimättä (ja hikoilematta!) ja ehdin napata matkalla muutaman valokuvankin. Perillä pyörän sai kiinnitettyä telineeseen ihan oven viereen.

Pyöräilyvarustuksessa piti vain huomioida kelin mukainen varustus, mikä lokakuun parin asteen lämpötilassa ja viimassa tarkoitti ulkoiluhousuja toimistovaatteiden päälle, villapaitaa bleiserin tilalta ja kunnon hanskoja.

Kuva: Outi Auvinen

Pyöräily aamulla ja kesken päivän oli virkistävää ja maisemat hienot näin parhaaseen ruska-aikaan. Myöhemmin vertailin matka-aikoja julkisen liikenteen vastaaviin. Kävi ilmi, että vielä 10 km matkallakin maltillisella nopeudella ajettuna sähköpyörä on nopeampi.

Oli hienoa päästä kokeilemaan sähköpyörää, kiitos tästä mahdollisuudesta! Jatkossa uskon palaavani kaksi pyöräilyä viikossa -systeemiin, ainakin räntäkeleihin asti. 😊

Sähköpyöräkokeilut ovat osa Dumppaa diabetes! -kokeiluja, jotka tähtäävät tyypin 2 diabetekseen ehkäisyyn pysyvien elintapamuutosten kautta. Valpastin Oy:n järjestämät sähköpyöräkokeilut rahoittaa valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -hanke ja hankkeen tilaajana on Motiva Oy. 

Seuraa kokeiluja somessa tunnisteella #uusityömatka.