Sähköpyörällä ylämäen voi nousta lentäen!

KHSHP:n Pirjo Tunturi kulkee kahden kilometrin työmatkansa autolla, mutta haluaisi vähentää autoilua sekä terveyssyistä että parkkiongelmien vuoksi. Pyöräilyn esteenä on kuitenkin ollut – monen muun Hämeenlinnan keskussairaalan työntekijän tavoin – työpaikalle johtava jyrkkä mäki.

Pirjo Tunturi ja Tunturin sähköpyörä. Kuva: Valpastin Oy.

Sähköpyöräkokeilu sujuu hienosti. Työmatkat pyörän saamisen jälkeen olen kulkenut sähköpyörällä. Kynnys lähteä töihin pyörällä on sähköpyörän myötä alentunut hurjasti, edes sade ei ole estänyt pyörän selkään hyppäämistä. On ihmeellistä huomata, kuinka tuon työmatkaan kuuluvan ylämäen voin nousta pyörällä ”lentäen”. Silti tunnen, että liikun ja käytän lihaksiani. Sitä paitsi pyörän kanssa ei ole parkkiongelmia, eikä matka vie niin paljon aikaa kuin tavallisen pyörän kanssa.

Sähköpyöräkokeilut ovat osa Dumppaa diabetes! -kokeiluja, jotka tähtäävät tyypin 2 diabetekseen ehkäisyyn pysyvien elintapamuutosten kautta. Valpastin Oy:n järjestämät sähköpyöräkokeilut rahoittaa valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -hanke ja hankkeen tilaajana on Motiva Oy. 

Seuraa kokeiluja somessa tunnisteella #uusityömatka.