Turbovaihde on työpäivän jälkeen parasta

Laura-Marja Vilpon loma loppui ja ensimmäiset työmatkat on tehty sähköpyörällä:

“Nyt päästiin asiaan – työmatkan polkeminen oli ensisijaisen syyni haluta kokeilla sähköpyörää.” toteaa Laura-Marja. “Kotimatka ei olisi niin huvittanut, mutta kun lähdin ajamaan, se etenikin mukavasti.”

“Parin kaukajärvipäivän työmatkapyöräilyn jälkeen voin todeta, että sähköpyörä on nopeampi kuin bussi – erityisesti jos laskee bussimatkan molempiin päihin tulevat vajaan 10min kävelyt. En ainakaan vielä aja sähköpyörällä ihan yhtä nopeasti kuin autolla,  enkä osaa vielä täysin arvioida matkoihin kuluvaa aikaa, joten vähän on tullut yllättävästi myöhästeltyä.”

“Pyöräillessä pystyy havainnoimaan ympäristöä paljon kattavammin kuin autosta tai bussista. Näkökenttä on laajempi, kun ikkunat ja katto jne eivät rajoita sitä. Turbovaihde on työpäivän jälkeen parasta.”kaukajärvi2

“Pysähdyin yhtenä aamuna Kaukajärven rantaan ihailemaan tyyntä vettä. Autolla ei olisi tullut mieleenkään.”

“Ajelin aamulla yövuoron jälkeen kotiin. Väsytti, mutta jotenkin oli  kivempi pyöräillä kuin ajaa autolla. Yövuoron jälkeinen jalkojen turvotus häipyi liikkeessä ja tulee parempi mieli kun liikkuu edes kevyesti. Parkkiongelmia ei pyörän kanssa ole ja ketteryys on ihan toista luokkaa Tampereen keskustassa.”

“Yövuoron jälkeen olen nukkunut huonosti. Vaikea sanoa liittyikö siihen, että elimistö vireytyi pyöräilystä vai jostain muusta. En aio luovuttaa pyöräilyn ja yövuorojen suhteen.

Laatukäytävä“En tiennytkään, että pyöräilyreittejä ollaan parantamassa K-ala – Tre välillä. Hyvä niin.”