Turvakaukalo pyörän kyytiin

Virva Anttilan perheessä on kaksi pientä lasta, joista toinen vasta 7 kk. Virva haki tavarapyörän kokeilujaksoon, koska halusi testata helpottuisiko kahden lapsen kuskaaminen kerhoon ym. harrastuksiin. Suunnittelmissa oli myös kaupassa käynnin ja muiden päivittäisten asioiden helpottaminen tavarapyörällä.  Virvaa kiehtoi myös asian ekologinen puoli. “Halusin myös testata, tulisiko lähdettyä pidemmälle vaikkapa Tampereen keskustaan lasten kanssa, kun alla olisi menoa siivittävä peli” 

Turvakaukalon asentaminen pyörän kyytiin osoittautuu vähän hitaaksi, kun pyörän kyytiin on mahduttava myös taaperoikäisen. Varsinkin, kun samaa turvakaukaloa tarvitaan myös autolla liikkuessa.

Turvakaukalo sidottuna tavarapyörän kyytiin

Turvakaukalo sidottuna tavarapyörän kyytiin

Mukava ajella

Kun vauhtiin päästään tavarapyörää on helppo polkea, vaikka painoa tuli aika paljon lisää molempien lasten ollessa kyydissä. Molemmat lapset nauttivat kyydistä. “Miten helposti pyörä liikkuu sähköavusteisena.”

Pyörän pituus mietitytti Virvaa aluksi, mutta hetken ajeltua se alkoi tuntua jo jopa helpommalta ajettavalta kuin normipyörä.