Työmatkapyöräily palautti “menetetyn” tunnin elämään

Semi Jäsberg Espoon kaupungilta halusi kokeilla sähköpyörää, koska toimipaikan siirryttyä kauemmas kotoa ei tavallinen pyörä ole enää tuntunut realistiselta vaihtoehdolta.

Semi Jäsberg koeajamassa kokeilupyöräänsä. Kuva: Valpastin Oy.

Ensikokemus on positiivinen, ajoin kotiin (noin 10 km) hirmuisessa vastatuulessa. Ilman sähköavustusta siinä olisi varmasti ollut kaikki syksyn pyöräilyt kerralla (ensimmäinen ja viimeinen). Sähköavustuksella tuuli ei tuottanut ongelmia, himopyöräilijät tulivat selkä edellä vastaan😊.

Tänä aamuna ja eilen illalla ilma oli syksyn kuulautta parhaimmillaan, se olisi jäänyt autossa ja metrossakin huomaamatta. Kuva: Semi Jäsberg.

Minusta työmatka on elämän turhinta aikaa, etenkin jos sitä ei pysty mitenkään hyödyntämään. Aikaisemmin minulla oli 15 min työmatka, toimipisteen siirtymisen jälkeen matka-aika on 45 min-1 h. Eli työpäiviin tuli yli tunti lisää ”hukattua” aikaa. Sähköpyörällä metsän kautta kulkeminen sai minut tuntemaan että tuo ”menetetty” tunti palautettiin elämääni 😊Ruuhkabussissa istumisen sijaan, nautinkin nyt syksystä ja kevyestä liikunnasta.

Sähköpyöräkokeilut ovat osa Dumppaa diabetes! -kokeiluja, jotka tähtäävät tyypin 2 diabetekseen ehkäisyyn pysyvien elintapamuutosten kautta. Valpastin Oy:n järjestämät sähköpyöräkokeilut rahoittaa valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -hanke ja hankkeen tilaajana on Motiva Oy. 

Seuraa kokeiluja somessa tunnisteella #uusityömatka.